Soorten glas

Bij Glasservice Ketelaars zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van alle soorten glas. Hieronder vindt u een korte uitleg over een aantal soorten glas die het meest geplaatst worden bij particulieren of bedrijven.

Glasservice Ketelaars - Glaszetter Duiven | Isolatieglas

Isolatieglas

Wanneer u van plan bent uw huis te verduurzamen kiest u voor dubbel glas. In de meeste gevallen is HR++ de beste optie. Wij plaatsen ook HR+++ alleen dit past niet zomaar in een standaard kozijn. Vaak hebben mensen al dubbel glas thuis alleen is dit verouderd. De U-waarde van het verouderde dubbelglas ligt rond de 2,9. Bij HR++ is de U waarde 1.1/1.2. Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatie. Dit scheelt dus een hoop en hierdoor isoleert het dubbel zo goed!

Isolatieglas zorgt er dus voor dat er een aangenamer klimaat is in huis en u bespaart ook nog eens flink op de stookkosten. Wilt u uw woning verduurzamen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Glaszetter Duiven | Enkel glas

Enkel glas

Ook zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van enkel glas. Dit wordt vaak toegepast bij een bovenlicht (het glas boven uw deuren). Het kan ook zijn dat sommige mensen nog enkel glas in hun kozijnen hebben. Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. De stap van enkel glas naar HR++ is een wereld van verschil. Hiermee maakt u in uw huis een aangenaam klimaat en bespaart u flink op de energierekening.

Glasservice Ketelaars | Veiligheidsglas / gelaagd glas

Veiligheidsglas / gelaagd glas

Gelaagd glas zijn 2 glasplaten met daartussen een pvb folie die ervoor zorgt dat als het glas kapot gaat het aan elkaar blijft zitten. Dit betekent dat het glas letselveilig is. Het bijkomende voordeel hiervan is dat het glas ook inbraakwerend is. Gelaagd glas is te verwerken in enkelglas of dubbelglas.

Glasservice Ketelaars - Glaszetter Duiven | Zonwerende beglazing

Zonwerend glas

Zonwerend glas is isolatieglas met een extra zonwerende eigenschap. Dit komt doordat er een andere coating op zit. Dit helpt tijdens warme periodes ongewenste opwarming van ruimtes tegen te gaan. Zonwerend glas zorgt er ook voor dat er minder uv-straling binnenkomt en dit helpt tegen de verkleuring van uw meubels. Door zonwerend glas houdt u in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Zonwerend glas is niet in iedere situatie ideaal vraag ons dus om passend advies.

Glasservice Ketelaars | Figuurglas

Figuurglas

Figuurglas is glas met een structuur of reliΓ«f en is in enkel of dubbelglas beschikbaar. Wij hebben verschillende soorten figuurglas. Bent u benieuwd wat de opties zijn neem dan contact met ons op. Wij Laten u graag de mogelijkheden zien.

Glaszetter Duiven | Geluidwerend glas

Geluidwerend glas

Geluidwerend glas is een goeie oplossing als u veel last heeft van geluid wat van buitenaf komt. Denk hierbij dat je aan een drukke weg woont. met dit glas houd je het lawaai buiten en verminderd de geluidsoverlast. Wat het glas geluid werend maakt is de folie die tussen 2 ruiten wordt geplaatst. Het kan ook zijn dat we een ruit dikker maken dan normaal alleen dit hangt af van de situatie. Wilt u geadviseerd worden over de opties? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Glaszetter Duiven | Glas met vlakverdeling

Glas met vakverdeling

Glas met vakverdeling heeft een klassieke uitstraling. Hierin hebben wij 2 opties: wiener sprossen of kruisroede. Bij wiener sprossen wordt een metalen vakverdeling gemaakt in het glas, op deze vakverdeling plakken wij aan de buitenkant van het glas glaslatten. De uitkomst hiervan is dat het een traditionele look krijgt. Bij kruisroede zit het tussen het glas verwerkt, zo krijg je een landelijke uitstraling en heb je minder onderhoud. De kruisroede zijn verkrijgbaar verschillende maten en kleuren te. Vraag ons voor meer informatie. Met dit glas bespaar je op de energie kosten en het geeft uw huis een klassiek karakter.